Gyakori kérdések és válaszok, avagy 9 hasznos tudnivaló a galagonyáról

1. Honnan származik a galagonya?

A rózsafélék családjába tartozó galagonya Európában őshonos, a Kárpát-medencében négy alfaja ismeretes, ezek az egybibés galagonya, a fekete galagonya, a rózsaképű galagonya és a cseregalagonya. [forrás]

2. Milyen hatóanyagokkal rendelkezik a galagonya?

A galagonya legfőbb hatóanyagai a flavonoidok (növényi immunanyagok), a karotinok, a szacharidok és a glikozidok, a fehérjék, a C-vitamin, valamint a különféle szerves savak - többek között az oxálsav, a borkősav, a fumársav és az almasav.

3. Milyen egészségvédő hatásokkal bír a galagonya?

A galagonya hozzájárulhat a szív egészségének megőrzéséhez: serkentheti a szívizmok vérellátását, támogatva a szívizomsejtek működését; segítséget nyújthat a vérnyomás csökkentésében és az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében; nyugtató hatásával támogathatja a túlterhelt, fáradt szívet.

Támogathatja az immunrendszer erősségének fenntartását, elősegítheti a stressz csökkentését és a könnyebb elalvást. Hozzájárulhat a nagy mennyiségű húsfogyasztás okozta emésztési problémák enyhítésében.

4. Hogyan gyűjthető be a galagonya?

A galagonya virágos hajtásvégei (legyen szó bármelyik fajról) gyűjtési ideje hazánkban május-június, az érett termések pedig ősszel, a fagy beállta előtt gyűjtendők be.

5. Hogyan alkalmazhatjuk a galagonyát a mindennapokban?

A galagonya teát fogyaszhatjuk önmagában, csemegeként, hozzáadhatjuk süteményekhez, továbbá készíthetünk belőle teát, tinktúrát vagy alkoholos kivonatot. A bioboltok polcain kapszula, tabletta, alkoholos kivonat, filteres vagy szálas tea formájában is megtalálhatjuk.

A galagonya segíthet az immunerősség megőrzésében és a szív védelmében.

6. Hogyan készíthetünk galagonya teát?

Egy csapott evőkanál (körülbelül 3 gramm) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázon le, majd 15 perc után szűrje le. Kerülendő a fémszűrő használata. Az elalvás előtt fogyasztott galagonya tea segíthet könnyebben álomba merülni. A javasolt napi adag többszörösét fogyasztva vérnyomáscsökken és és gyengeség tapasztalható!

7. Hogyan készíthetünk galagonya tinktúrát?

A házi készítésű galagonya tinktúra receptjét ezen az oldalon olvashatod el.

8. Fogyasztható-e a galagonya várandósság és szoptatás alatt?

A galagonya fogyasztása nem ajánlott várandósság és szoptatás alatt.

9. Fogyaszthatják-e a galagonyát gyermekek?

A galagonya fogyasztása nem ajánlott gyermekek számára.

Galagonya Termékek ITT!

Interherb NAPI1 GalagonyaExtraktum 30 db

Interherb NAPI1 Galagonya Extraktum 30 db

A Galagonya kivonata hozzájárulhat a szív- és keringési rendszer normál működéséhez.

Ár: 2195 Ft
Megnézem

BioCo Fokhagyma GalagonyaGinkgo biloba tabletta 60db

BioCo Fokhagyma Galagonya Ginkgo biloba tabletta 60db

A fokhagyma legértékesebb hatóanyaga az allicin, ami segíthet a keringési rendszer egészséges működésében, kedvező hatása lehet a vérzsír, a vér összkoleszterin és LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintjére.

Ár: 3090 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Galagonyásteakeverék 100g

Györgytea Galagonyás teakeverék 100g

A galagonya virágzó ágvég segítséget nyújthat a vérnyomás csökkentésében, a szívideg nyugtatásában, a szívritmus szabályozásában, az erek belülről való tisztításában és az érelmeszedéssel szemben is.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!