A galagonya kardiovaszkuláris hatásai

A galagonya egy, Európában őshonos tüskés cserje, ami rengeteg piros bogyót hoz évről-évre. A galagonya szárait, leveleit és gyümölcseit is felhasználják a gyógyhatású készítményekben, ez a gyógynövény híres szív- és érrendszeri előnyeiről. A legújabb kutatások is igazolták, hogy a galagonya leginkább a kardiovaszkuláris problémákat segít kezelni.

Vérhígító

A galagonya kivonat hasznos alternatívája lehet a jelenleg kapható szintetikus vérhígító gyógyszereknek, állítja a török Anadolu Egyetem Farmakológiai Osztályának tanulmánya. (A tanulmány 2010. decemberében jelent meg.)A kutatók megállapították, hogy 91 és 136 mg/testtömeg kilogramm galagonya kivonat igen hatásosnak bizonyult, hogy megszüntessék a vérrögöket a laboratóriumi egerekben 24 órán belül. A kutatókarra a következtetésre jutottak, hogy a galagonya hatékony vérhígító szer és alacsony mellékhatású profillal rendelkezik.

Szívbénulás

A szívbénulást is meg lehet előzni a galagonyával, állítja a Michigan Egyetem Orvosi Intézete. Egy 2009-es tanulmány arról számol be, hogy azoknál a patkányoknál, akik öt hónapon át kaptak napi 60 mg galagonya kivonatot, nem alakult ki a stressz okozta túltengés ,s a bal kamra aorta szűkülete, így tehát a szívbénulás jelei nem voltak megfigyelhetőek az állatokon.

Ischaemia

A galagonya védi a szívet az úgynevezett a rebound effektustól, az úgynevezett ischaemiás-reperfúziós károsodástól, ami általában oxigénhiány következtében alakul ki - állítja a Kínai Tudományos Akadémia Orvostudományi Intézete. Egy 2009-es tanulmány beszámol arról, hogy a galagonya kivonatot olyan szív sejtekbe fecskendezték, amiknek alacsony volt az oxigénellátottságuk, majd a gyógynövény hatására a helyzet normalizálódott. A kutatók megjegyezték, hogy a szuperoxid-dizmutáz enzim szivárgása is csökkent, ami a szívizom-károsodást jelezné.

Gyógyszer kölcsönhatások

A galagonya kölcsönhatásba léphet a pangásos szívelégtelenségre felírt dioxinnal.

Galagonya Termékek ITT!

Interherb NAPI1 GalagonyaExtraktum 30 db

Interherb NAPI1 Galagonya Extraktum 30 db

A Galagonya kivonata hozzájárulhat a szív- és keringési rendszer normál működéséhez.

Ár: 1895 Ft
Megnézem

BioCo Fokhagyma GalagonyaGinkgo biloba tabletta 60db

BioCo Fokhagyma Galagonya Ginkgo biloba tabletta 60db

A fokhagyma legértékesebb hatóanyaga az allicin, ami segíthet a keringési rendszer egészséges működésében, kedvező hatása lehet a vérzsír, a vér összkoleszterin és LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintjére.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Galagonyásteakeverék 100g

Györgytea Galagonyás teakeverék 100g

A galagonya virágzó ágvég segítséget nyújthat a vérnyomás csökkentésében, a szívideg nyugtatásában, a szívritmus szabályozásában, az erek belülről való tisztításában és az érelmeszedéssel szemben is.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!