C-vitamin - az egyik legfontosabb vitamin

A vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlen szerves anyagok, amelyek fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és helyreállításában egyaránt. Egy tökéletesen összeállított étrend, vegyes táplálkozás fedezheti a napi vitamin szükségletet, azonban a legtöbb esetben megfelelő minőségű és mennyiségű étrend-kiegészítő fogyasztása is szükséges a napi mennyiség eléréséhez. A vitaminokat két csoportra osztjuk: zsírban-, illetve vízben oldódó vitaminokra

A vízben oldódó vitaminok között található az egyik legismertebb vitamin, a C-vitamin is. c-vitamin az egészségért C-vitamin fogyasztásának jótékony hatásai

Mivel a C-vitamin (aszkorbinsav) vízben oldódó vitamin, azaz a szervezetünk nem képes azt raktározni, így folyamatosan biztosítanunk kell a szervezet megfelelő működéséhez és az egészség fenntartásához. Egy nátha vagy megfázás esetén a legtöbben C-vitaminhoz nyúlnak, azonban ez a vitamin több fronton is hozzájárul az egészség fenntartásához és megőrzéséhez. A következőkben a C-vitamin tulajdonságait ismerhetjük meg részletesebben.

  • Antioxidáns hatás

A C-vitamin erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik, vagyis képes felvenni a harcot a káros szabad gyökökkel szemben. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhető számos jótékony hatása, többek között szerepet játszik egyes rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, valamint a bőrt is megvédi a különböző környezeti hatásoktól és az UVB sugaraktól.

  • Kollagén termelődés és E-vitamin regeneráció

A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav fontos szerepet játszik a szervezet kollagén termelődésében. A kollagén egy fontos fehérje, amely nélkülözhetetlen a csontok, az inak és az ínszalagok szerkezetének megőrzéséhez. A C-vitamin hozzájárul a bőr fiatalságának megőrzéséhez. Továbbá fontos szerepet játszik az E-vitamin felszívódásában, regenerálásában, így a bőr egészségének megőrzésében is. 

  • Sebgyógyulás

A sebgyógyuláshoz szükséges a szervezet megfelelő C-vitamin szintje is. Ugyanis ez a vitamin képes elősegíteni a bőrszövet megfelelő hegesedését is, így hozzájárul a sebek megfelelő gyógyulásához.

  • Immunrendszer

A C-vitamin az immunrendszer megfelelő működéséhez is szükséges. Rendszeres és megfelelő mennyiségű pótlásával betegségek kialakulása előzhető meg. A C-vitamin legfontosabb és talán legismertebb tulajdonsága, hogy jelentősen képes javítani a szervezet védekezőképességét

További előnyök:

 - jó hatással van egyes ásványi anyagok felszívódására (cink, kalcium, magnézium, vas)

 - csökkenti a magas vérnyomás és a stroke kialakulási kockázatát

 - képes erősíteni az E-vitamin mellett a B-vitaminok jótékony hatásait is

A C-vitamin hiánytünetei

Egy adott szervezet napi vitaminszükséglete több tényezőtől is függ. A pontos megfogalmazás szerint az a napi minimális mennyiség, amely mellett a hiánytünetek még nem fejlődnek ki, ez pedig egyéntől függ. A C-vitamin nem megfelelő mennyiségű fogyasztásával hiánytünetek alakulhatnak ki. A legismertebb a skorbut, amely a C-vitamin súlyos hiányát jelentette. A szervezet alacsony C-vitamin szintje okozhat fáradékonyságot, az ízületek és a csontok érzékenységét, lassú sebgyógyulást, vérzékenységet, a fogak gyakori elvesztését, valamint ingerlékenységet is.

A C-vitamin megfelelő pótlása tehát elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, amelyet ma már minőségi C-vitamin étrend-kiegészítők fogyasztásával is támogathatunk.

Galagonya Termékek ITT!

Interherb NAPI1 GalagonyaExtraktum 30 db

Interherb NAPI1 Galagonya Extraktum 30 db

A Galagonya kivonata hozzájárulhat a szív- és keringési rendszer normál működéséhez.

Ár: 2195 Ft
Megnézem

BioCo Fokhagyma GalagonyaGinkgo biloba tabletta 60db

BioCo Fokhagyma Galagonya Ginkgo biloba tabletta 60db

A fokhagyma legértékesebb hatóanyaga az allicin, ami segíthet a keringési rendszer egészséges működésében, kedvező hatása lehet a vérzsír, a vér összkoleszterin és LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintjére.

Ár: 3090 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Galagonyásteakeverék 100g

Györgytea Galagonyás teakeverék 100g

A galagonya virágzó ágvég segítséget nyújthat a vérnyomás csökkentésében, a szívideg nyugtatásában, a szívritmus szabályozásában, az erek belülről való tisztításában és az érelmeszedéssel szemben is.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Vélemények (1)