Galagonya termékek rendelése

A galagonya mint vízhajtó

(0/0)

A diuretikumok körébe azokat a gyógyhatású készítményeket soroljuk, amiket a vese rendellenességek, a csontritkulás, a magas vérnyomás, a pangásos szívelégtelenség, a glaukóma, az ödéma vagy a vízvisszatartás kezeléseire használnak. A diuretikumok lehetnek vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható kiegészítők, gyógynövények, homeopátiás készítmények, sőt természetes élelmiszerek is. De bármi is legyen az eredetük, a vizelethajtók ugyanazt a funkciót látják el: fokozzák a vizelet mennyiségét és segítenek a véráramban felhalmozódott víz és nátrium eltávolításában.

A galagonya is a vízhajtó növények körébe sorolható, így fokozza a szervezet kiválasztó funkcióit. Persze nagyon fontos, hogy megkérdezzük az orvosunkat, mielőtt el kezdenénk galagonyát szedni, különösen akkor, ha valamilyen krónikus állapotban szenvedünk vagy egyéb gyógyszereket szedünk.

Kémiai összetétel

A Physicians’ Desk Reference for Herbal Medicines számos olyan aktív flavonoid vegyületet említ, amik nagy koncentrációban megtalálhatóak a galagonya leveleiben, virágaiban és gyümölcseiben. Ezek közül a leggyakoribbak a glikozidok, a hiperozid és a riton, amiknek koncentrációja általában 0,28 és 0,17. A Maryland Egyetem Orvosi Központja kimondja, hogy a növény oligomer policianidokat is tartalmaznak, amik erős antioxidánsok és, amik a szőlőben is megtalálhatóak. Mivel a levelek és a virágok nagyobb koncentrációban tartalmazzák ezeket az akítv hatóanyagokat, mint a bogyók, ezért a standardizált galagonya készítményeket nem a gyümölcsből állítják elő. Azonban a szárított levelek, a virágok és a bogyók teakén lefőzve egyaránt alkalmasak vízhajtóként.

Farmakológiai hatások

A National Centes for Complementary and Alternative Medicine kimondja, hogy az alternatív gyógyászatnak számos bizonyítéka van arra, hogy a galagonya virágai és levelei hatékonyan enyhítik az enyhe szívelégtelenség tüneteit. de megjegyzik, hogy a vizsgálati eredmények ellentmondásosak. A Maryland Egyetem Orvosi Központja arra világít rá, hogy a galagonya bogyóinak, leveleinek és virágainak kivonatai fokozzák a vér áramlását, erősítik a szívet és javítják a fizikai teljesítőképességet.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).